sinappisilli

Sinappisilli

Ahti Perhesilli sopii erinomaisesti sinappisillin valmistukseen. Mausta tillillä ja maustekurkulla ja sekoita kastike kermaviilistä, majoneesista ja sinapista. Sinappisilli maistuu parhaimmalta vuorokauden maustumisen jälkeen.
20 minutes
RUOKALAJI Kylmät silliruoat, Lisukkeet
ANNOSMÄÄRÄ 4

Ainesosat
  

Kastike

  • 1 dl kermaviiliä
  • 1 dl Felix majoneesia
  • 3 rkl makeaa ja karkeaa maalaissinappia
  • 1 rkl Felix Sinappia
  • 2 rkl sokeria
  • ½ rkl valkoviinietikkaa
  • ripaus jauhettua valkopippuria

Ohjeet
 

  • Kuutioi maustekurkku hyvin pieneksi ja valuta. Hienonna tilli ja ruohosipuli.
  • Valmista kastike kulhossa sekoittamalla ainekset keskenään. Lisää sillipalat ja sekoita. Siirrä ruukkuun tai tölkkiin ja anna maustua kylmässä 1 vrk. Silli säilyy kylmässä noin 2 päivää.

Vinkki!

Makeutta ja sinappisuutta voi halutessaan säädellä sokerin ja sinapin määriä muuttamalla. Jos haluat notkeamman kastikkeen, lisää hieman ruokaöljyä.
Kokeilitko tätä reseptiä?Kokeile lisää Sillikoulun herkullisia reseptejä!