Sushilautanen

Sillihän on sushin paras kaveri! Sen kirpeä maku istuu täydellisesti sushin makumaailmaan. Sillisushi syntyy vielä helpommin kuin mistään muusta kalasta – onhan maku jo valmiina ja palojen kokokin sopiva. Tässä reseptissä sushisillinä on käytetty Abban sinappi- ja ruohosipulisilliä. Valmista oma sushilautanen tällä reseptillä!

Valmistusaika
90 min

Annokset
4

Ainekset

RIISI

  • 2 1/2 dl sushiriisiä
  • 5 dl vettä
  • 4 cl riisiviinietikkaa
  • 1/2 tl sokeria
  • suolaa

Valmistusohjeet

Huuhtele riisiä kylmässä vedessä kunnes vesi on kirkasta. Valuta. Laita riisit kattilaan, jossa on lämmintä vettä, ja kuumenna kiehuvaksi. Alenna lämpöä ja hauduta 4 - 5 minuutin ajan. Alenna lämpöä vielä ja hauduta kannen alla toiset 4 - 5 minuuttia. Ota pata liedeltä ja anna riisin vetäytyä kannen alla n. 10 minuuttia. Sekoita viinietikka, sokeri ja suola ja kaada riisin päälle. Sekoita puulusikalla, kunnes riisi on jäähtynyt.

Muotoile riisistä pieniä tyynyjä kädessä, laita päälle pieni nokare wasabia (varoen, se on todella vahvaa) ja peitä sinappisillipalalla.

Laita noriarkki bambumatolle (tai voipaperille) pitkä sivu itseäsi kohti. Taputtele arkin puolikkaalle (sinua lähinnä olevalle) ohut kerros riisiä, jätä 2 cm reunaa. Laita ruohosipuli-tillisillisuikaleita kaistaleeksi riisin keskelle. Kääri nori rullalle bambumaton avulla, kostuta reunaa hieman jotta rulla kiinnittyy. Paloittele sentinpaksuisiksi viipaleiksi.

Tarjoile sushi tuoreena wasabin, inkiväärin ja soijan kera.