Thai-silli

Tässä reseptissä silli maistuu sopivasti Aasialta. Lisää joukkoon inkivääriä ja chiliä ja valmista herkku ja paria päivää ennen tarjoilua, jotta saat riittävästi makua.

Valmistusaika
15 min

Annokset
4

Ainekset

  • 2 dl vettä
  • 1 dl riisiviinietikkaa
  • 1 dl sokeria
  • 3 kaffirlimenlehtiä
  • 150 g Ahti Perinteisiä sillifileitä
  • 1 banaanishalottisipuli suikaloituna
  • 2 cm pala tuoretta inkivääriä viipaleina
  • 1 sokerinruoho ohuina viipaleina
  • 1/2 punaista chiliä ohuina viipaleina

Valmistusohjeet

Mittaa vesi, etikka, sokeri ja kaffirlimenlehdet kattilaan ja kiehauta liemi. Anna liemen jäähtyä.

Leikkaa sillifileet noin 2 cm paloiksi.

Kokoa kaikki ainekset kerroksittain puhtaaseen lasipurkkiin.

Kaada liemi päälle ja anna maustua kylmässä noin 1-2 päivää. Tarjoile sellaisenaan tai vaikka riisin kera.