Ahti-Tillisillileipa-hernevoilla

Ahti Tillisillileipä hernevoilla

Hernevoita? Kyllä! Kesän ehdoton sillin seuralainen lautasella on hernevoi. Hernevoi valmistuu helposti ja vaivattomasti. Täten jää enemmän aikaa perusteelliseen herkutteluun. Nyt siis tiedätte mitä tarjota tuoreen sillin ja uusien perunoiden kera kesällä.
RUOKALAJI Alkupalat, Naposteltavat
ANNOSMÄÄRÄ 4

Ainesostat
  

  • 8 palaa Ahti tillisilliä
  • 4 viipaletta ruisleipää
  • 4 kpl perunaa (siikliä)
  • 100 g pakasteherneitä
  • 100 g voita
  • 1/2 tl suolaa
  • 1 rkl sitruunamehua
  •  ripaus mustapippuria
  • 4 kpl retiisejä ohuina viipaleina
  •  tilliä

Ohjeet
 

  • Keitä perunat voimakkaasti suolatussa vedessä, kunnes ne ovat kypsiä. Nosta perunat vedestä ja anna jäähtyä.
  • Halkaise perunat jäähtyneinä pituussuuntaan.
  • Kiehauta herneitä noin 2 minuuttia suolatussa vedessä. Riko herneiden rakenne haarukalla kulhossa ja anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Lisää joukkoon pehmeä voi, suola ja sitruunamehu. Sekoita tasaiseksi.
  • Levitä hernevoita ruisleivän päälle. Nosta päälle puolikas peruna ja sillinpalat.
  • Koristele herneillä, retiisinviipaleilla ja tillillä.
Kokeilitko tätä reseptiä?Kokeile lisää Sillikoulun herkullisia reseptejä!