Friteerattua silliä ja paahdettuja kirsikkatomaatteja
Friteerattu sillifile sopii mainiosti paahdetun uunitomaatin seuraan. Uunissa paahtaminen kuivattaa tomaatin pinnan ja muuttaa maun täyteläiseksi ja makeaksi. Täydellinen kumppani friteeratulle sillille.Tarjoile friteerattu silli uunikirsikkatomaattien ja muutaman sitruunaviipaleen kanssa.
1 hour hr 30 minutes mins
RUOKALAJI Lämpimät silliruoat
ANNOSMÄÄRÄ 4
Ainesosat
- 2 pkt Ahti Perinteisiä sillifileitä
- 2 dl vehnäjauhoa
- 1 tl pippuria
- 2 kpl munanvalkuaista
- 3 dl korppujauhoa
- öljyä
Uunitomaatit
- 300 g kirsikkatomaatteja
- sokeria
- suolaa
- pippuria
- oliiviöljyä
Lisukkeeksi
- 1 sitruuna
Ohjeet
- Laita tomaatteja varten uuni lämpiämään 180 asteeseen.
- Sekoita vehnäjauhot ja pippuri.
- Huuhdo sillifileet, taputtele kuivaksi ja leikkaa ne pitkittäissuunnassa kahteen osaan.
- Pyöräytä sillifileet ensin vehnäjauhossa, dippaa sitten munanvalkuaisessa ja pyöräytä ne lopuksi vielä korppujauhossa.
- Lämmitä öljy kattilassa tai rasvakeittimessä ja friteeraa sillejä kunnes ne ovat kullanvärisiä. Nosta valumaan talouspaperin päälle.
Uunitomaatit
- Leikkaa tomaatit kahtia ja laita ne pellille leikkauspinta ylöspäin.
- Ota pois uunista, ripottele päälle vähän pippuria ja laita päälle hieman oliiviöljyä.
Kokeilitko tätä reseptiä?Kokeile lisää Sillikoulun herkullisia reseptejä!