sillikoulu isoäidin silliviettelys_1928

Isoäidin silliviettelys 1928

Tätä perinneherkkua ei voi unohtaa joulupöydästä! Perinteinen silliviettelys sopii erinomaisesti vaikka joululimpun tai saaristolaisleivän kanssa tarjottavaksi.
15 mins
RUOKALAJI Joulu, Lämpimät silliruoat
ANNOSMÄÄRÄ 4

Ainesostat
  

  • 1 pkt Ahti Matjessillifileetä
  • 1 kpl punasipuli
  • 2 kpl keitettyä munaa
  • 1 kpl Granny Smith -omena
  • ½ dl suolakurkkukuutioita
  • 100 g saaristolaisleipää

Kastike

  • 1 prk smetanaa (150 g)
  • 1 rkl sinappia
  • ripaus sokeria
  • puolikkaan sitruunan mehu

Ohjeet
 

  • Leikkaa sillifileet pieniksi kuutioiksi.
  • Kuori ja silppua sipuli.
  • Kuori omena, poista siemenkota ja leikkaa pieniksi paloiksi.
  • Kuori munat ja leikkaa hakkelukseksi.
  • Sekoita sillikuutiot, sipulisilppu, omenapalat, suolakurkkukuutiot ja kananmunahakkelus keskenään. Poista leipäpalasta reunat. Leikkaa leivästä mahdollisimman ohuita lastuja ja paahda leipälastut pannulla rapeaksi.
  • Vaahdota kastikkeen smetana. Lisää sitruunamehu, sinappi sekä sokeri ja sekoita sillimassaan varovasti.
  • Laita massaa sopivaan maljaan ja koristele punasipulirenkailla, leikatulla ruohosipulilla ja paahdetulla saaristolaisleipälastuilla.
Kokeilitko tätä reseptiä?Kokeile lisää Sillikoulun herkullisia reseptejä!