
Juurespaistos ja lempeä sillitäyte
“Hei juhlaväki iloitkaa nyt on Ahti-sillien aika. Hetken kestää valmistus, sekin helppo ja kätevä. Hei juhlaväki iloitkaa nyt on Ahti-sillien aika!” Näin rallatteli bloggaaja “Peggyn pieni punainen keittiö” ja laati samalla meille herkullisen ohjeen juurespaistokseen sillitäytteineen.
1 hour hr
RUOKALAJI Joulu, Lämpimät silliruoat
ANNOSMÄÄRÄ 2
Ainesosat
Juurespaistos
- 1 pkt Ahti Perinteinen sillifilee
- 5 perunaa
- 2 punajuurta
Marinadi
- 4 dl oliiviöljyä
- 1 rkl sitruunamehua
- ripaus suolaa
- 1 tl rosépippuria
- 1 rkl tuoretta persiljaa
- 1 rkl tuoretta ruohosipulia
Lempeä sillitäyte
- 1 pkt Ahti Matjessillifileetä
- 1 punasipuli
- 1 tl sinappia
- 2 dl smetanaa
- muutama rouhaisu rosépippuria
Koristeluun
- silliä, ruohosipulia
Ohjeet
- Liota silliä kylmässä vedessä noin 2 tuntia. Kuivaa file talouspaperilla ja leikkaa pizzaleikkurilla pitkiä ohuita siivuja. Kierrä siivut ruusuiksi ja jätä hetkeksi sivuun odottelemaan.
- Pese punajuuret ja perunat. Halkaise perunat puoliksi ja paloittele punajuuri kuuteen osaan.
- Valmista kulhossa marinadi. Lisää joukkoon punajuuret ja perunat ja sekoita hyvin.
- Lado punajuuret ja perunat uunivuokaan. Lisää silliruusut juuresten päälle. Kypsennä uunissa 175 °C noin 50 minuuttia.
- Koristele tuoreella persiljalla ja ruohosipulilla. Tarjoile lempeän sillitäytteen kanssa.
Valmista Täyte
- Kuori ja silppua punasipuli hienoksi. Paloittele silli veitsellä pieniksi kuutioiksi.
- Sekoita sipuli, silli, sinappi, smetana ja mausteet kulhossa. Nosta hetkeksi jääkaappiin maustumaan.
- Koristele lopuksi ruohosipulilla ja sillillä.
Kokeilitko tätä reseptiä?Kokeile lisää Sillikoulun herkullisia reseptejä!