sillikoulu-Juurespaistos ja lempeä sillitäyte

Juurespaistos ja lempeä sillitäyte

“Hei juhlaväki iloitkaa nyt on Ahti-sillien aika. Hetken kestää valmistus, sekin helppo ja kätevä. Hei juhlaväki iloitkaa nyt on Ahti-sillien aika!” Näin rallatteli bloggaaja “Peggyn pieni punainen keittiö” ja laati samalla meille herkullisen ohjeen juurespaistokseen sillitäytteineen.
1 hr
RUOKALAJI Joulu, Lämpimät silliruoat
ANNOSMÄÄRÄ 2

Ainesostat
  

Juurespaistos

Marinadi

  • 4 dl oliiviöljyä
  • 1 rkl sitruunamehua
  • ripaus suolaa
  • 1 tl rosépippuria
  • 1 rkl tuoretta persiljaa
  • 1 rkl tuoretta ruohosipulia

Lempeä sillitäyte

Koristeluun

  • silliä, ruohosipulia

Ohjeet
 

  • Liota silliä kylmässä vedessä noin 2 tuntia. Kuivaa file talouspaperilla ja leikkaa pizzaleikkurilla pitkiä ohuita siivuja. Kierrä siivut ruusuiksi ja jätä hetkeksi sivuun odottelemaan.
  • Pese punajuuret ja perunat. Halkaise perunat puoliksi ja paloittele punajuuri kuuteen osaan.
  • Valmista kulhossa marinadi. Lisää joukkoon punajuuret ja perunat ja sekoita hyvin.
  • Lado punajuuret ja perunat uunivuokaan. Lisää silliruusut juuresten päälle. Kypsennä uunissa 175 °C noin 50 minuuttia.
  • Koristele tuoreella persiljalla ja ruohosipulilla. Tarjoile lempeän sillitäytteen kanssa.

Valmista Täyte

  • Kuori ja silppua punasipuli hienoksi. Paloittele silli veitsellä pieniksi kuutioiksi.
  • Sekoita sipuli, silli, sinappi, smetana ja mausteet kulhossa. Nosta hetkeksi jääkaappiin maustumaan.
  • Koristele lopuksi ruohosipulilla ja sillillä.
Kokeilitko tätä reseptiä?Kokeile lisää Sillikoulun herkullisia reseptejä!