Konjakki-sinappisilli

Konjakki-sinappisilli

Konjakki-sinappisilli on perinteinen ja hienostunut silli joulupöytään. Sinappikastikkeen valmistamisessa kaikkien sekoitettavien raaka-aineiden on hyvä olla saman lämpöisiä. Tämä sinappisilli-resepti saa twistin konjakista, mutta voit käyttää ohjeessa konjakin tilalla myös calvadosta tai brandyä. Olisiko tämä herkullinen sinappi-konjakkisilli tänä vuonna joulupöydän tähti?
20 mins
RUOKALAJI Joulu, Kylmät silliruoat
ANNOSMÄÄRÄ 4

Ainesostat
  

  • 1 pkt Ahti Perinteinen sillifilee
  • ½ dl makeaa sinappia
  • ½ dl Dijon-sinappia
  • 2 rkl sherryetikkaa
  • 1 rkl sokeria
  • 1 dl ranskankermaa
  • 2 rkl konjakkia
  • 1 dl öljyä
  • 2 oksaa tilliä nypittynä
  • 1 pieni punasipuli kuutioina
  • pippuria

Ohjeet
 

  • Kuivaa fileet talouspaperilla ja leikkaa paloiksi.
  • Sekoita kulhossa sinapit, etikka, sokeri, ranskankerma ja konjakki. Lisää öljy ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Mausta pippurilla, tillillä ja silputulla punasipulilla.
  • Lado sillipalat purkkiin kerroksittain kastikkeen kanssa. Anna maustua vähintään 1 vrk kylmässä.
Kokeilitko tätä reseptiä?Kokeile lisää Sillikoulun herkullisia reseptejä!