Mustaherukkasilli

Mustaherukkasilli

Mustaherukat tuovat liemeen upean värin lisäksi kirpeän ja makean maun. Lisää makua mustaherukkasilli saa herukanlehdistä. Valmista mustaherukkasilliä vaikka syksyn sadonkorjuujuhliin.
20 mins
RUOKALAJI Kylmät silliruoat, Lisukkeet
ANNOSMÄÄRÄ 4

Ainesostat
  

Mausteliemi

  • 1 dl valkoviinietikkaa
  • dl sokeria
  • 3 dl vettä
  • 2 tl suolaa

Ohjeet
 

  • Puhdista mustaherukanlehdet huolellisesti.
  • Keitä etikka, sokeri, vesi ja suola kattilassa. Anna kiehua noin 5 minuuttia. Kaada mausteliemi herukanlehtien päälle ja anna jäähtyä.
  • Leikkaa sillifileet haarukkapaloiksi. Kokoa huolellisesti puhdistettuun lasipurkkiin kerroksittain sillipaloja, mustaherukoita ja musta-herukanlehtiä. Kaada jäähtynyt liemi purkkiin niin, että sillit peittyvät.
  • Sulje kansi ja anna maustua kaksi päivää, jonka jälkeen mustaherukkainen silli on valmis nautittavaksi.
Kokeilitko tätä reseptiä?Kokeile lisää Sillikoulun herkullisia reseptejä!