Rosmariinipeltileipä ja Silliherkku

Rosmariinipeltileipä ja Silliherkku

Rosmariinipeltileipä on superhelppo valmistaa sekoittamalla kaikki ainesosat keskenään. Valmis taikina kaadetaan pellille ja kohotetaan. Paistetulle leivälle lisätään raikasta salaattia ja Silliherkkua.
Rosmariinipeltileipä ja Chili-aioli Silliherkku -resepti löytyy myös videona. Katso reseptivideo täältä.
1 hr 30 mins
RUOKALAJI Silli ja leipä
ANNOSMÄÄRÄ 10

Ainesostat
  

Leipä

  • ½ l vettä
  • 1 rkl kuivahiivaa
  • 1 tl sokeria
  • 2 tl suolaa
  • 2 oksaa rosmariinia
  • ½ dl rypsiöljyä
  • 10 dl vehnäjauhoja

Pinnalle

  • ½ dl rypsiöljyä
  • tuoretta rosmariinia
  • 2 tl suolaa

Salaatti

  • 1 nippu rucolaa
  • 1 pss tummaa salaattia
  • ½ sitruunan mehu
  • 2 rkl rypsiöljyä

Ohjeet
 

  • Sekoita kädenlämpöiseen veteen kuivahiiva, sokeri, suola, hienonnettu rosmariini, rypsiöljy ja vehnäjauho. Vaivaa taikina käsin tai yleiskoneella tasaiseksi taikinaksi.
  • Vuoraa uunipelti leivinpaperilla ja kaada taikina pellille. Anna kohota lämpimässä paikassa noin 20 minuuttia. Lisää leivän pinnalle rypsiöljy, painele pintaan sormella reikiä ja lisää rosmariinia ja suolaa.
  • Paista leipä 170 °C noin 30 minuuttia. Jäähdytä leipä ja leikkaa kuutioiksi. Sekoita salaatin ainekset keskenään ja lisää leiville. Viimeistele peltileipäpalat Silliherkulla.
Kokeilitko tätä reseptiä?Kokeile lisää Sillikoulun herkullisia reseptejä!