Sillillä maustettu kala-äyriäiskeitto

Sillillä maustettu kala-äyriäiskeitto

Sillikoulun suomalainen versio ranskalaisesta Bouillabaisse-keitosta! Suomalaisista kaloista valmistettu keitto maistuu kesältä, mutta lämmittää myös talvella.
1 hr
RUOKALAJI Keitot, Lämpimät silliruoat
ANNOSMÄÄRÄ 4

Ainesostat
  

  • 2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 2 sipulia kuutioituna
  • 2 tomaattia kuutioituna
  • 6 perunaa
  • 1 porkkana
  • 1 fenkoli
  • 1 l kalalientä
  • 3 dl valkoviiniä
  • hyppysellinen sahramia
  • 3 laakerinlehteä
  • 50 g Ahti Perinteinen sipulisilliä
  • 200 g lohta kuutioituna
  • 150 g siika- tai kuhafileeitä
  • 12-15 kpl sinisimpukoita
  • 12-15 kpl katkarapuja
  • 2 tl suolaa
  • ½ tl mustapippuria rouhittuna
  • lehtipersiljaa nypittynä

Ohjeet
 

  • Kuori ja leikkaa perunat, porkkanat ja fenkolit tasakokoisiksi suupaloiksi.
  • Kuullota valkosipuli, sipuli ja tomaattikuutiot oliiviöljyssä. Lisää joukkoon porkkanat sekä fenkoli ja jatka kuullottamista vielä hetki.
  • Lisää joukkoon valkoviini ja anna kiehahtaa.
  • Lisää sahrami, laakerinlehdet sekä kalaliemi ja laita joukkoon perunat. Mausta suolalla ja anna keiton kypsyä hiljalleen, kunnes juurekset ja kasvikset ovat kypsiä.
  • Lisää sinisimpukat ja katkaravut. Kypsennä noin 3 minuuttia ja lisää joukkoon lohi- ja sillipalat.
  • Ota kattila pois liedeltä ja anna kalojen kypsyä kattilassa kannen alla. Paista sillä aikaa siikaan hyvä väri pannulla oliiviöljyssä molemmin puolin. Mausta siika suolalla ja mustapippurilla.
  • Annostele keitto lautaselle ja viimeistele annos paistetulla siialla ja lehtipersiljalla.
Kokeilitko tätä reseptiä?Kokeile lisää Sillikoulun herkullisia reseptejä!