Sillipestopasta

Sillipestopasta parsalla

Yksinkertainen ja nopea sardiinipastan innoittama sillipestopasta on ravitseva sekä herkullinen arkiruoka. Nauti italialaisesta maalaistunnelmasta, johon makua tuo Abban Valkosipulisilli
4 minutes
RUOKALAJI Lämpimät silliruoat
ANNOSMÄÄRÄ 4

Ainesosat
  

Pesto

  • 8 palaa Abba Valkosipulisilliä
  • 2 ruukkua basilikaa
  • ½ sitruunan mehu
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 rkl pieniä kapriksia
  • ½ dl raastettua pecorinojuustoa
  • 1 dl oliiviöljyä

Lisäksi

  • 200 g pikkuparsaa tai isoa parsaa pitkittäin halkaistuna
  • suolaa
  • 300 g pastaa (esimerkiksi bucatini)

Viimeistelyyn

  • raastettua pecorinojuustoa
  • raastettua sitruunankuorta

Ohjeet
 

  • Aja silli, basilika, sitruunamehu, valkosipulinkynnet, kaprikset, pecorino ja oliiviöljy karkeaksi tahnaksi sauvasekoittimella.
  • Poista parsoista puiset tyvet ja keitä napakaksi suolatussa vedessä. Keitä pasta samassa vedessä al dente, valuta ja sekoita pesto ja parsat pastan joukkoon.
  • Viimeistele pasta pecorinoraasteella ja raastetulla sitruunankuorella.
Kokeilitko tätä reseptiä?Kokeile lisää Sillikoulun herkullisia reseptejä!