sillikoulu-tomaattisilli_leipa

Tomaattisilliä ja munakokkelia perunaleivällä

Kylmä munakokkeli sopii hyvin sillin ja leivän kanssa tarjottavaksi. Perunaleipä on klassinen suomalainen perunamuusin tähdeleipä.
20 mins
RUOKALAJI Silli ja leipä
ANNOSMÄÄRÄ 4

Ainesostat
  

Perunaleipä

  • 500 g vehnäjauhoja
  • 1 tl suolaa
  • 1 pussi kuivahiivaa
  • 1 rkl voita
  • dl perunamuusia
  • dl lämmintä vettä

Munakokkeli

  • 2 kananmunaa
  • ½ dl kuohukermaa
  • ½ ruukkua ruohosipulisilppua
  • 1 tl suolaa
  • ½ tl mustapippuria

Ohjeet
 

  • Sekoita jauhot, suola ja hiiva kulhossa. Lisää voi ja nypi se jauhoihin. Lisää perunamuusi ja sekoita. Tee keskelle kolo ja kaada lämmin (+40 C) vesi sinne. Sekoita ja alusta taikinaa, kunnes se irtoaa kulhon reunoilta. Anna taikinan kohota lämpimässä kaksinkertaiseksi.
  • Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle ja hiero ilmakuplat pois. Voitele leipävuoka. Leivo taikinasta patukka ja nosta se vuokaan. Anna leivän kohota liinan alla noin 1/2 tuntia. Paista 200 °C noin 1/2 tuntia.
  • Valmista munakokkeli. Sekoita kaikki aineet ja kypsennä munakokkelia kattilassa koko ajan sekoittaen, kunnes massa on pehmeää.
  • Leikkaa jäähtyneestä leivästä viipale, paahda ja laita sen päälle tarjolle salaattia, tomaattiviipaleita, munakokkelia ja silliä.
Kokeilitko tätä reseptiä?Kokeile lisää Sillikoulun herkullisia reseptejä!