Uppomunaleipä sillillä
Uppomunaleipä karamellisoidulla sipulilla ja uppomunalla on herkullista niinkin, mutta silli tekee leivästä täydellisen. Tämän reseptin laati bloggaaja “Kokit ja potit”.
30 minutes mins
RUOKALAJI Silli ja leipä
ANNOSMÄÄRÄ 3
Ainesosat
- 4 viipaletta saaristolais- tai ruisleipää
- ½ prk Ahti Matjessilliä
- 4 kananmunaa
- 4 rkl smetanaa
- 1 tl sinappia
- herneenversoja tai salaattia
Lisäksi uppomunien keittämistä varten
- vettä
- 1 rkl etikkaa
Karamellisoitu sipuli
- 2 keskikokoista keltasipulia
- 1 valkosipulinkynsi
- tilkka öljyä
- 1 rkl sokeria
- 1 rkl valkoviinietikkaa
- 1-2 rkl vettä
Ohjeet
- Kuori sipulit ja valkosipulinkynsi. Siivuta sipulit ja hienonna valkosipuli.
- Laita öljy pannulle ja kuullota sipuleja miedolla lämmöllä. Kun sipulit ovat hieman pehmenneet, niin lisää vesi, valkoviinietikka ja sokeri. Sekoita ja anna sipulien hautua pehmeiksi.
- Sipulien tekeytyessä sekoita smetanaan sinappi. Jaa maustettu smetana leipien päälle. Laita smetanan päälle herneenversoja tai salaattia. Silppua silli valmiiksi.
- Keitä vesi ja lisää etikka. Pyöritä lusikalla veteen kunnon pyörre ja riko kananmuna pyörteeseen. Helpoiten uppomuna pysyy kasassa, jos keität ne yksitellen. Keitä 4 minuuttia ja nosta uppomuna leivän päälle. Viimeistele sillillä.
Kokeilitko tätä reseptiä?Kokeile lisää Sillikoulun herkullisia reseptejä!