Juhlapöytään

Helppo lasimestarin silli

Helppo lasimestarin silli

Lasimestarin silli on yksi suosituimpia joulun sillejä, ja syystä. Tämä helppo lasimestarin silli -ohje onnistuu käyttämällä Ahdin perinteistä sillifilettä, eikä aikaakaan kulu kuin puolisen tuntia. Toki valmistusajan lisäksi on hyvä varata 1-2 vuorokautta sillin maustumiselle, jotta sillin maut pääsevät oikeuksiinsa.Tervetuloa oppitunnille! Katso reseptivideo Youtubesta.

Silli-juustopiirakka

Silli-juustopiirakka

Suolainen piirakka on helppo ja nopea tarjottava, joka sopii illanistujaisiin, juhliin ja lounaaksi salaatin kera. Valmista piirakka vaihteeksi sillistä ja tarjoile rapujuhlien ruokaisana lisukkeena.

Sillikakku

Sillikakku

Bloggaajan “Maistuis varmaan sullekin” juhlava Ahti -sillistä valmistettu hyytelökakku maistuu aina silloin kun haluat tarjota jotain vähän juhlavampaa suolaista herkkua. Tämä kakku on päältä kaunis ja maistuu lisäksi erinomaisen hyvälle.

Sillikaviaari

Sillikaviaari

Sillikaviaari on yksi suosituimmista sillistä tehtävistä ruoista. Sillikoulu halusi taittaa sen suolaisuutta ja rasvaisuutta hapokkailla hölskykurkuilla sekä sitruunankuorella. Kirjolohenmäti kruunaa tämän sillikaviaarin.

Sillileivokset

Sillileivokset

“Tiskivuoren emännän” hienostuneet ja kauniit Ahti -sillistä taiotut sillileivokset sopivat juhlapöytään esimerkiksi kuohuviinin kanssa tarjottavaksi.

Sillimousse

Sillimousse

Bloggaaja “Pullahiiren leivontanurkka” kehitti maukkaan sillimoussen Ahti -sillistä, joka sopii vaikka saaristolaisleivän päälle tai ruokapöytään perunoiden lisukkeeksi.