Silli on myös erinomainen brunssitarjottava

Sen lisäksi, että silli kuuluu vahvasti meidän suomalaisten juhlapöytiin, niin jouluna kuin juhannuksena saa sillistä loihdittua mahtavat brunssieväät, jotka saa napattua helposti mukaan piknikille. Esimerkiksi Vapunpäivä on useille suomalaisille brunssikauden aloitus. Edellisenä iltana on mahdollisesti tullut nostettua kevään kunniaksi pari lasia kuohuvaa. Vapunpäivän aamu onkin ihana aloittaa hitaasti pitkällä ja suolaisella brunssilla. Jos säät sallivat, niin paras vaihtoehto on piknik. Tästä alkaa kesän ulkoruokailukausi.

sillikoulu brunssi

Mikä onkaan sen ihanampaa kuin Currysilli-wrap, jossa makua antaa tietenkin curry ja pieneksi lohkottu vihreä omena. Pakkaa ainekset mukaan lasipurkkeihin vaikka kerroksittain ja sekoita näyttävästi vasta tarjoilun yhteydessä. Piknikille sopii myös erinomaisesti etukäteen valmistettu, raikas Nizzansalaatti.

Tuoreyrtit, esimerkiksi tilli, minttu, kirveli ja korianteri, voi kuljettaa piknikille ruukuissaan. Yrteillä on helppo viimeistellä silliherkkuja. Silli ei kaipaa kaverikseen kuin raikkaan salaatin sekä tuoretta leipää tai näkkileipää. Myös sitruuna ja lime sopivat sillin kaveriksi, kuplivaa juotavaa unohtamatta. Mukaan tarvitsee lisäksi oikeastaan vain lautasliinoja ja mukeja – leipä toimii lautasena!

Ei muuta kuin piknik-kori kainaloon ja keräilemään auringonsäteitä.