SUOLAINEN SILLI ON MONIPUOLINEN RAAKA-AINE

Hellepäivän pelastus on suolainen silli, joka taipuu monenlaisiin ruokiin. Silli maistuu sellaisenaan uusien perunoiden kera, mutta helpoilla resepteillä onnistut saamaan sillin monipuolisuudesta kaiken irti. Erinomaisesta vierasvarasta saat komeat tarjottavat vaivattomaan kesäpöytään.

Silli on valmista nautittavaksi, kun purkin on napsauttanut auki. Kokatessa vaivattomia herkkuja sillin voi usein lisätä sellaisenaan ruoan päälle ja lämmin vaihtoehto valmistuu paistamalla tai uunissa hauduttamalla. Helppoja silliruokia ovat salaatit, leivät, piiraat ja kiusaukset.

Kokeile Sillikoulun reseptejä, kun kesävieraat kolkuttelevat ovella.

SILLISTÄ RAPEAA HERKKUA DIPATTAVAKSI

Sillistä voi valmistaa myös rapeaa dippailtavaa naposteltavaa. Katso Sillikoulun video maistuvan suolapalan valmistuksesta.

SILLITARTARIA JA MÄTITAHNAA PAAHTOLEIVÄLLÄ

Kaapista löytyy usein paahtoleipää ja sipulia sekä tietysti silliä. Paljon muuta et tarvitse valmistaaksesi sillitartaria paahtoleivällä. Mainio pikkusuolainen toimii sormisyötävänä ja valmistusaika on vain puoli tuntia.

MÄTITAHNALLA MAUSTETTUA PERUNASALAATTIA JA SIPULISILLIÄ

Eiliset perunat voi hyödyntää valmistamalla niistä raikasta perunasalaattia sipulisillillä. Ainekset sekoitetaan keskenään ja ruokaisa salaatti on valmis nautittavaksi.

SILLIKIUSAUS

Kauempaa tuleville vieraille maistuu tukevampi lämmin ruoka. Sillikiusaus valmistuu helposti tomaattisillistä. Kokoa kaikki ainekset uunivuokaan ja ruoka on valmista, kun alkudrinkit on juotu ja tilukset tarkistettu.

MATJES-TARTAR OMENALLA

Iltapalaksi maistuvat pienet suupalat, jotka valmistetaan nostamalla leipäpalalle matjessillistä sekoitettua kermaista herkkua.