Helppo lasimestarin silli

Helppo lasimestarin silli

Lasimestarin silli on yksi suosituimpia joulun sillejä, ja syystä. Tämä helppo lasimestarin silli -resepti onnistuu käyttämällä Ahdin perinteistä sillifilettä, eikä aikaakaan kulu kuin puolisen tuntia. Toki valmistusajan lisäksi on hyvä varata 1-2 vuorokautta sillin maustumiselle, jotta sillin maut pääsevät oikeuksiinsa.
Tervetuloa oppitunnille! Katso reseptivideo Youtubesta.
30 mins
RUOKALAJI Joulu, Juhlapöytään
ANNOSMÄÄRÄ 8

Ainesostat
  

Liemi

  • dl väkiviinaetikkaa
  • 3 dl vettä
  • dl sokeria

Mausteet

  • 2-3 tl mustapippuria
  • 2 tl sinapinsiemeniä
  • 4 kpl laakerinlehteä
  • 1 kpl punasipuli ohuina suikaleina
  • 1 kpl porkkana ohuina viipaleina
  • 3 x 3 cm pala piparjuurta ohuina viipaleina

Ohjeet
 

  • Liota sillifileitä kylmässä vedessä vähintään 30 minuuttia. Kiehauta sinä aikana vesi, etikka ja sokeri.
  • Leikkaa liotetut ja paperilla kuivatut sillifileet paloiksi.
  • Pese ja kuivaa lasipurkit huolellisesti.
  • Lado purkkiin kalat, juurekset ja mausteet kerroksittain.
  • Kaada päälle jäähtynyt etikkaliemi ja anna maustua jääkaapissa vähintään 1–2 vuorokautta.
Kokeilitko tätä reseptiä?Kokeile lisää Sillikoulun herkullisia reseptejä!