Helppo lasimestarin silli
Lasimestarin silli on yksi suosituimpia joulun sillejä, ja syystä. Tämä helppo lasimestarin silli -ohje onnistuu käyttämällä Ahdin perinteistä sillifilettä, eikä aikaakaan kulu kuin puolisen tuntia. Toki valmistusajan lisäksi on hyvä varata 1-2 vuorokautta sillin maustumiselle, jotta sillin maut pääsevät oikeuksiinsa.Tervetuloa oppitunnille! Katso reseptivideo Youtubesta.
30 minutes mins
RUOKALAJI Joulu, Juhlapöytään
ANNOSMÄÄRÄ 8
Ainesosat
Liemi
- 1½ dl väkiviinaetikkaa
- 3 dl vettä
- 1½ dl sokeria
Mausteet
- 2-3 tl mustapippuria
- 2 tl sinapinsiemeniä
- 4 kpl laakerinlehteä
- 1 kpl punasipuli ohuina suikaleina
- 1 kpl porkkana ohuina viipaleina
- 3 x 3 cm pala piparjuurta ohuina viipaleina
Ohjeet
- Liota sillifileitä kylmässä vedessä vähintään 30 minuuttia. Kiehauta sinä aikana vesi, etikka ja sokeri.
- Leikkaa liotetut ja paperilla kuivatut sillifileet paloiksi.
- Pese ja kuivaa lasipurkit huolellisesti.
- Lado purkkiin kalat, juurekset ja mausteet kerroksittain.
- Kaada päälle jäähtynyt etikkaliemi ja anna maustua jääkaapissa vähintään 1–2 vuorokautta.
Kokeilitko tätä reseptiä?Kokeile lisää Sillikoulun herkullisia reseptejä!