Campari-karpalosilli

15 min. 4:lle

Campari-karpalosilli tuo sillille makupariksi raikasta, makeaa ja hapanta. Mikä parasta, Campari-karpalosilli toimii loistavasti ympäri vuoden juhlasta juhlaan ja miksei arkenakin. Hauska vinkki myös joululahjaksi!

Campari-karpalosilli

Ainekset

  • 1 pkt Ahti Perinteinen sillifileetä
  • 0,5 dl Camparia
  • 0,5 dl väkiviinaetikkaa
  • 1 dl vettä
  • 0,5 dl sokeria
  • 2 rkl karpaloita
  • 4 kpl mustapippuria
  • 1 tl sinapinsiemeniä
  • 1 kpl laakerinlehti

Valmistusohje

  1. Kiehauta Campari, etikka, vesi ja sokeri. Leikkaa silli paloiksi.
  2. Pese ja kuivaa lasipurkit huolellisesti. Lado purkkiin kerroksittain kalat, karpalot ja mausteet. Kaada päälle jäähtynyt etikkaliemi ja anna maustua 1 - 2 vuorokautta. Koristele ruohosipulilla ja rosmariinilla.

VINKKI! Jos haluat vähentää sillin suolaisuutta, niin liota fileitä vedessä 2 tuntia ennen valmistusta.