Campari-karpalosilli

Campari ja karpalot tuovat sillille makupariksi raikasta, makeaa ja hapanta. Mikä parasta, Campari-karpalosilli toimii loistavasti ympäri vuoden juhlasta juhlaan ja miksei arkenakin. Hauska vinkki myös joululahjaksi!

Valmistusaika
15 min.

Annokset
4

Ainekset

  • 1 pkt Ahti Perinteinen sillifilee
  • 0.5 dl Camparia
  • 0.5 dl väkiviinaetikkaa
  • 1 dl vettä
  • 0.5 dl sokeria
  • 2 rkl karpaloita
  • 4 kpl mustapippuria
  • 1 tl sinapinsiemeniä
  • 1 kpl laakerinlehti

Valmistusohjeet

Kiehauta Campari, etikka, vesi ja sokeri. Leikkaa silli paloiksi.

Pese ja kuivaa lasipurkit huolellisesti. Lado purkkiin kerroksittain kalat, karpalot ja mausteet. Kaada päälle jäähtynyt etikkaliemi ja anna maustua 1 - 2 vuorokautta. Koristele ruohosipulilla ja rosmariinilla.

Vinkki!

VINKKI! Jos haluat vähentää sillin suolaisuutta, niin liota fileitä vedessä 2 tuntia ennen valmistusta.