Janssoninkiusaus sillistä

Janssoninkiusaus sillistä

Janssoninkiusaus on ajaton klassikko, jonka voi valmistaa anjoviksen sijaan myös sillistä. Siihen sopii mikä tahansa kirkkaaseen liemeen säilötty silli ja voitkin käyttää reseptiin vaikka jääkaappiin jääneitä erilaisia sillivaihtoehtoja.
Katso reseptivideo täältä.
1 hour 30 minutes
RUOKALAJI Lämpimät silliruoat
ANNOSMÄÄRÄ 4

Ainesosat
  

  • 1 kg kiinteitä perunoita
  • 2 sipulia
  • 50 g voita
  • 1 prk Abba Ranskalainen sipulisilliä
  • tai 1 prk muuta kirkkaaseen liemeen säilöttyä silliä
  • 1 nippu tilliä
  • suolaa
  • mustapippuria
  • 5 dl vispikermaa

Ohjeet
 

  • Leikkaa perunat tikuiksi tai käytä valmiita pakastettuja perunatikkuja. Kuori ja viipaloi sipulit ja ruskista voissa.
  • Lado vuoan pohjalle ensin puolet perunoista ja mausta suolalla sekä pippurilla. Laita päälle sillit, sipulit ja hienonnettua tilliä sekä loput perunat. Mausta vielä suolalla ja pippurilla ja kaada päälle kerma sekä sillin liemi. Halutessasi voit jättää liemen pois kiusauksesta, mutta lisää silloin kiusaukseen vielä 1 dl kermaa.
  • Kypsennä 200 °C noin tunti, kunnes perunat ovat pehmeitä. Koristele valmis janssoninkiusaus tillillä.
Kokeilitko tätä reseptiä?Kokeile lisää Sillikoulun herkullisia reseptejä!