Matjessilliä ruskistetun voi-vinegretten, perunoiden ja mantelin kera

Valmistusaika
30 min.

Annokset
4

Ainekset

  • 2 pkt Ahti Matjessillifileitä
  • 1 punasipuli hienonnettuna
  • 1/2 dl balsamiviinietikkaa
  • 2 tl suolaa
  • puolikkaan sitruunan kuori raastettuna
  • 50 g voita
  • tilliä ja lehtipersiljaa

MANTELIPERUNAT

  • 600 g vastakeitettyä uutta perunaa
  • 1 rkl voisulaa
  • 40 g mantelilastuja paahdettuna

Valmistusohjeet

Kiehauta balsamietikka, sokeri, suola ja sitruunankuoriraaste kasarissa.

Lisää sipuli ja kuumenna kiehuvaksi. Nosta kasari liedeltä.

Ruskista voi pannulla. Valuta voi sipulien päälle.

Kaada vinegretti matjessillin päälle ja ripottele pinnalle yrttejä.

Keitä uudet perunat ja sekoita niihin paahdetut mantelit. Tarjoile manteliperunat sillin kanssa.