Merimiessilli

Merimiessilli

Merimiessilli on tuhti perinteinen annos, jossa maistuu suolaisen sillin, kirpeän oluen ja pehmeän perunan yhdistelmä. Merimiessilli valmistuu helposti uunissa.
20 minutes
RUOKALAJI Lämpimät silliruoat
ANNOSMÄÄRÄ 4

Ainesosat
  

  • 1 prk Abba Ruohosipuli- ja tillisilliä
  • 3 keskikokoista sipulia ohuina suikaleina
  • 1 kg kiinteitä perunoita kuorittuna ja 1 cm:n viipaleina
  • 2 rkl voita
  • 1-2 tl suolaa
  • 6 maustepippuria
  • 3 laakerinlehteä
  • ½ plo  vaaleaa lagerolutta
  • 6 dl lihalientä

Ohjeet
 

  • Ruskista sipulit keskilämmöllä voissa. Siirrä sipulit toiseen astiaan ja kaada olut pannulle. Anna kiehua hetki. Lisää lihaliemi ja mausteet.
  • Lado perunat, sillit ja sipulit uunivuokaan kerroksittain. Lado ainekset niin, että alle sekä päälle tulee perunakerros.Mausta jokainen kerros kevyesti suolalla.
  • Kaada päälle lihaliemi. Painele mausteet perunoiden alle. Nesteen tulisi olla melkein päällimmäisen perunakerroksen tasalla.
  • Hauduta uunissa 200 °C noin 1 - 1,5 tuntia. Mikäli perunat ottavat liikaa väriä, voit peittää vuoan foliolla jossa on muutama reikä, jotta höyry pääsee ulos.
  • Tarjoile Felix-punajuurien ja -maustekurkkujen kera.
Kokeilitko tätä reseptiä?Kokeile lisää Sillikoulun herkullisia reseptejä!