Reseptit category: Lämpimät silliruoat

sillikoulu yrttinen oliivi sillipasta

Yrttinen oliivi-sillipasta

Pastan keitinvesi yhdistettynä pecorino-juustoon antaa tälle yrttiselle oliivi-sillipastalle kermaisen koostumuksen. Vesta-matjessilli sulaa pannulla paistaessa anjoviksen tapaan luoden kalaisan ja suolaisen pohjan pastakastikkeelle. Perinteisten krutonkien sijaan pinnalle ripotellaan oliiviöljyssä kullanruskeaksi paistettuja ja valkosipulilla sekä sitruunalla maustettuja leivänmuruja.

sillikoulu juuressosekeitto

Juuressosekeitto ja silliperunakaviaari

Silliperunakaviaari sopii erinomaisesti makean juuressosekeiton makupariksi tuoden samalla rakennetta pehmeään sosekeittoon. Silliperunakaviaari sopii tarjottavaksi myös esimerkiksi leivän päällä tai ohukaisten täytteenä.

sillikoulu grillattu kukkakaali

Grillattua kukkakaalia ja kapris-kesäsillikastiketta

Abban sillit toimivat erinomaisesti anjoviksen tapaan maustamaan esimerkiksi suolaisia kastikkeita. Kesäsillistä ja kapriksista tehty sillikastike sopii erinomaisesti grillattujen kukkakaalien kaveriksi. 

sillikoulu Fish-chips

Fish & Chips

Pehmeän mausteinen matjessilli taipuu myös leivitettynä ja friteerattuna. Tämä englantilaisen pubiklassikon silliversio vie kielen mennessään. Jos tuntuu, että silleistä tulee liian suolaisia, voit liottaa niitä pari tuntia kylmässä vedessä ennen valmistusta.

sillikoulu Sillipestopasta

Sillipestopasta parsalla

Yksinkertainen ja nopea sardiinipastan innoittama sillipestopasta on ravitseva sekä herkullinen arkiruoka. Nauti italialaisesta maalaistunnelmasta, johon makua tuo Abban Kesäsilli. 

sillikoulu ranskalaisia ja sillimajoneesi

Ranskalaisia ja sillimajoneesia

Tarjoile rapeita itse tehtyjä ranskalaisia sillimajoneesin kanssa viikonloppuvieraille. Jos haluat maksimoida perunoiden rapeuden, liota niitä yön yli vedessä jääkaapissa ja kuivaa hyvin ennen kypsentämistä.

sillikoulu sillipita resepti

Sillipita

Abban raikkaan sitruunainen silliherkku tuo kesän pöytään. Tarjoile sillipita ruotsalaisen hapansilakkaleivän tapaan uusien perunoiden, sipulin ja tillin kanssa.