Lämpimät silliruoat

Ahti-sillillä terästetty liha-perunavuoka

Ahti-sillillä terästetty liha-perunavuoka

Ahti-sillillä terästetty liha-perunavuoka on perunamuhennoksella kuorrutettua lihapataa, johon voi hyödyntää erinomaisesti edelliseltä aterialta jääneen lihan tai vaikka jauhelihakastikkeen. Silli täydentää lihan maun ja perunamuusi höystetään sillin sipuliliemellä. Perunasoseen voit korvata myös valmiilla perunasoseaineksilla.

Friteerattua silliä ja paahdettuja kirsikkatomaatteja

Friteerattua silliä ja paahdettuja kirsikkatomaatteja

Friteerattu sillifile sopii mainiosti paahdetun uunitomaatin seuraan. Uunissa paahtaminen kuivattaa tomaatin pinnan ja muuttaa maun täyteläiseksi ja makeaksi. Täydellinen kumppani friteeratulle sillille.Tarjoile friteerattu silli uunikirsikkatomaattien ja muutaman sitruunaviipaleen kanssa.

caponata

Caponata

Caponata on herkullinen italialainen kasvismuhennos, johon silli sopii erinomaisesti. Tarjoile haudutetun caponatan kanssa rapeaksi paahdettua leipää. Mainio resepti kylmeneviin syysiltoihin!

Paistettua siikaa, silliperunakompottia ja sillisalsaa

Paistettua siikaa, silliperunakompottia ja sillisalsaa

Silli sopii hienosti täydentämään siian lempeää makua. Sillin ja perunan yhdistelmä on suomalaisille tuttu ja tässä reseptissä silliperunakompotti yhdistää ne valmiiksi. Sillisalsa puolestaan sopii täydentämään monia muitakin ruokia.

Paistettua silliä ja lämmintä tomaattisalaattia

Paistettua silliä ja lämmintä tomaattisalaattia

Tomaatti ja sipuli täydentävät sillin makua mukavasti. Sillifileen voi myös liottaa esimerkiksi piimässä joidenkin tuntien ajan tai yön yli. Huuhtele liotettu silli ja taputtele kuivaksi talouspaperilla ennen paistamista.Tarjoile paistetut sillifileet tomaattisalaatin kanssa.

Parsa-hernerisotto ja silli-bruschettamurua

Parsa-hernerisotto ja silli-bruschettamurua

Risotto on perinteinen italialainen ruoka, jonka valmistaminen vaatii aikaa ja kärsivällisyyttä. Miksei tähänkin yhdistäisi silliä? Sillistä ja leivästä valmistettu bruschettamuru tuo risottoon suutuntumaa ja herkullista makua. Parsa-hernerisoton maku täydentyy valkoviinillä ja parmesaanilla.

Savustettu sillifilee

Savustettu sillifilee

Savustettu sillifilee on maukas silli erilaiseen ruoanlaittoon. Kokeile rohkeasti Sillikoulun erilaisiin resepteihin normaalin sillin sijasta savustettua silliä. Savustettu sillifilee maistuu myös sellaisenaan perunoiden kera. Muista liottaa sillifileitä kylmässä vedessä tai maidossa ennen käyttöä, jotta suolaisuus laimenee.

Silli-chorizopasta

Silli-chorizopasta

Ahti Tomaattisilli sopii mainiosti mausteeksi chorizopastalle. Silli "sulaa" kastikkeen sekaan, joten maku miellyttää myös niitä, joille silli ei muuten maistu. Loistava tapa tuunata pasta-annos ja samalla totutella syömään silliä!

Silli-juustopiirakka

Silli-juustopiirakka

Suolainen piirakka on helppo ja nopea tarjottava, joka sopii illanistujaisiin, juhliin ja lounaaksi salaatin kera. Valmista piirakka vaihteeksi sillistä ja tarjoile rapujuhlien ruokaisana lisukkeena.