Lämpimät silliruoat

Ahti-sillillä terästetty liha-perunavuoka

Ahti-sillillä terästetty liha-perunavuoka

Ahti-sillillä terästetty liha-perunavuoka on perunamuhennoksella kuorrutettua lihapataa, johon voi hyödyntää erinomaisesti edelliseltä aterialta jääneen lihan tai vaikka jauhelihakastikkeen. Silli täydentää lihan maun ja perunamuusi höystetään sillin sipuliliemellä. Perunasoseen voit korvata myös valmiilla perunasoseaineksilla.

caponata

Caponata

Caponata on herkullinen italialainen kasvismuhennos, johon silli sopii erinomaisesti. Tarjoile haudutetun caponatan kanssa rapeaksi paahdettua leipää. Mainio resepti kylmeneviin syysiltoihin!

Paistettua siikaa, silliperunakompottia ja sillisalsaa

Paistettua siikaa, silliperunakompottia ja sillisalsaa

Silli sopii hienosti täydentämään siian lempeää makua. Sillin ja perunan yhdistelmä on suomalaisille tuttu ja tässä reseptissä silliperunakompotti yhdistää ne valmiiksi. Sillisalsa puolestaan sopii täydentämään monia muitakin ruokia.

Parsa-hernerisotto ja silli-bruschettamurua

Parsa-hernerisotto ja silli-bruschettamurua

Risotto on perinteinen italialainen ruoka, jonka valmistaminen vaatii aikaa ja kärsivällisyyttä. Miksei tähänkin yhdistäisi silliä? Sillistä ja leivästä valmistettu bruschettamuru tuo risottoon suutuntumaa ja herkullista makua. Parsa-hernerisoton maku täydentyy valkoviinillä ja parmesaanilla.

Silli-chorizopasta

Silli-chorizopasta

Ahti Tomaattisilli sopii mainiosti mausteeksi chorizopastalle. Silli "sulaa" kastikkeen sekaan, joten maku miellyttää myös niitä, joille silli ei muuten maistu. Loistava tapa tuunata pasta-annos ja samalla totutella syömään silliä!

Silli-juustopiirakka

Silli-juustopiirakka

Suolainen piirakka on helppo ja nopea tarjottava, joka sopii illanistujaisiin, juhliin ja lounaaksi salaatin kera. Valmista piirakka vaihteeksi sillistä ja tarjoile rapujuhlien ruokaisana lisukkeena.

Sillicoulibiac

Sillicoulibiac

Tämä alunperin Venäjältä tuleva herkku oli 1900-luvun alussa niin suosittu, että jopa kokkien kuningas Auguste Escoffier lisäsi Coulibiac-reseptejä nykyaikaisen gastronomian määrittäviin teoksiinsa.

Sillikiusaus

Sillikiusaus

Kiusaus on suomalainen klassikko, johon silli sopii mitä parhaiten. Sillikiusaus on helppo valmistaa ja maistuu kaikille. Tarjoa sillikiusauksen lisukkeena makeaa punajuurta.

Sillikoulun lammaspata

Sillikoulun lammaspata

Sillikoulun lammaspadan makumaailma on tuttu herkullisesta ja tunnetusta vorschmackista. Pitkä haudutus sitoo kaikki padan maut hyvin yhteen, joten voit kokeilla lammaspadassa erilaisia sillejä oman makusi mukaan. Kukin silli tuo kokonaisuuteen varmasti oman makuvivahteensa.