Sillicoulibiac
Tämä alunperin Venäjältä tuleva herkku oli 1900-luvun alussa niin suosittu, että jopa kokkien kuningas Auguste Escoffier lisäsi Coulibiac-reseptejä nykyaikaisen gastronomian määrittäviin teoksiinsa.
Tämä alunperin Venäjältä tuleva herkku oli 1900-luvun alussa niin suosittu, että jopa kokkien kuningas Auguste Escoffier lisäsi Coulibiac-reseptejä nykyaikaisen gastronomian määrittäviin teoksiinsa.
Kiusaus on suomalainen klassikko, johon silli sopii mitä parhaiten. Sillikiusaus on helppo valmistaa ja maistuu kaikille. Tarjoa sillikiusauksen lisukkeena makeaa punajuurta.
Sillikoulun lammaspadan makumaailma on tuttu herkullisesta ja tunnetusta vorschmackista. Pitkä haudutus sitoo kaikki padan maut hyvin yhteen, joten voit kokeilla lammaspadassa erilaisia sillejä oman makusi mukaan. Kukin silli tuo kokonaisuuteen varmasti oman makuvivahteensa.
Vesta Tomaattisilli toimii hyvin lammasruokien kanssa. Lasagneen saa uuden vivahteen, kun vaihtaa perinteisen naudan jauhelihan lampaan jauhelihaan. Sillit “sulavat” tomaattikastikkeeseen antamaan lasagneen uutta makua.
Sillikoulun suomalainen versio ranskalaisesta Bouillabaisse-keitosta! Suomalaisista kaloista valmistettu keitto maistuu kesältä, mutta lämmittää myös talvella.
Linnapaisti on klassinen padassa valmistuva juhlaruoka. Kastikkeeseen lisätty silli ja joulupipari tuovat linnapaistiin uutta ja erilaista makua.
Todelliset kalanystävät saavat Ahti-sillistä ekstrapotkua näihin järvikalapihveihin. Kylkeen sopii esimerkiksi tillikermaviili ja paistetut uudet perunat. Maukasta kesäruokaa, kokeile!
Sillimurekkeella täytetyt ahvenfileet ovat kalaruokaa parhaimmillaan. Maukas silli maustaa täyteläisen murekkeen ja ruiskorppujauhoista tulee lyömätön maku kalan pintaan. Voit kokeilla murekkeessa erilaisia sillejä tuomaan lisää makua.
Kuohkea ruohosipulimunakokkeli valmistuu nopeasti ja sopii hyvin kiireiseenkin aamuun ja brunssitarjottavaksi leivälle. Rapea leipä, kuohkea munakokkeli ja silli ovat täydellinen makuyhdistelmä.Katso reseptivideo täältä.
Sillimaustevoita kannattaa valmistaa kerralla iso määrä pakkaseen, josta voita on helppo ottaa käyttöön juuri tarvittava määrä. Sillimaustevoi sopii hienosti myös tuoreen parsan maustamiseen ja erinomaisesti se sopii itse leivitettyjen possunleikkeiden kanssa tarjottavaksi.