Alkupalat

Perunasalaatti sinappimajoneesikastikkeella

Perunasalaatti sinappimajoneesikastikkeella

Helppo perunasalaatti maustetaan kevätsipulilla ja hienonnetulla tillisillillä. Mukaan raastetaan keitetyn kananmunan valkuaiset ja sinappiseen majoneesikastikkeeseen sekoitetaan mukaan raastetut keltuaiset.

sillikoulu sillitäytteiset kananmunat

Sillitäytteiset kananmunat

Suomessa täytetyillä kananmunilla on usein hiukan vanhahtava maine, mutta “devilled eggs” kuuluu edelleen Yhdysvalloissa jokaiseen bbq-buffettiin. Klassikkoonkin saadaan uutta kulmaa hunaja-dijonsinapilla, vaikka sipulisillin kautta ilmassa on edelleen myös muistot isovanhempien joulupöydästä. Perinteikäs klassikko on sitä toki syystä.

Vohveli ja sillijäätelö

Voitaikinavohvelit ja sillijäätelöä

Bloggaaja “Vatsasekaisin Kilinkolin” valmisti sillistä jäätelöä, joka sopii talvikauden alkupalaksi tai vaikkapa brunssille. Jäätelöstä voi pyöräyttää pallon höyryävän kuumien blinien päälle tai jäätelön voi tarjota valmiista voitaikinasta tehtyjen vohvelien keralla, kuten bloggaaja teki.

vorschmack

Vorschmack

Lammas, silli ja sipuli, Vorschmackin perusraaka-aineet, olivat 1800-luvulla arkisia tuotteita talonpojille. Nykyään perinteinen vorschmack tarjotaan Suomessa usein alkuruokana maun ja varmasti myös Mannerheimiin liittyvän tarinan takia. Kokeile Sillikoulun Vorschmack-resepti alta!

Ahti-Tillisillileipa-hernevoilla

Ahti Tillisillileipä hernevoilla

Hernevoita? Kyllä! Kesän ehdoton sillin seuralainen lautasella on hernevoi. Hernevoi valmistuu helposti ja vaivattomasti. Täten jää enemmän aikaa perusteelliseen herkutteluun. Nyt siis tiedätte mitä tarjota tuoreen sillin ja uusien perunoiden kera kesällä.

Ahti avokadoherkkuleipä

Ahti-avokadoherkkuleipä

Väli-Amerikan keittiöistä inspiraationsa saanut Ahti-avokadoherkku hurmaa raikkaudellaan. Avokado tuo rasvaisuutensa ansiosta kokonaisuuteen täyteläisyyttä, jonka raikastaa limenmehu sekä tietenkin Ahti Matjessilli.