Alkupalat

Gubbröra-sandwich Silliherkusta

Gubbröra-sandwich Silliherkusta

Gubbröra eli “herrojen herkku” on kevään juhlien maistuva suolainen alkupala tai eväs retkelle. Täyteläisen rapeat sandwichit valmistuvat helposti Silliherkku Rapumarinoidusta. Sillittömään versioon voit laittaa esimerkiksi chilimajoneesia ja tomaattia.

Gubbröra & tattarivohvelit

Gubbröra & tattarivohvelit

Bloggaaja “Hannan soppa” kehitti sillistä alkuruoaksi tai vaikka uuden vuoden bileisiin sopivan gubbröran. Perinteisesti se tarjoillaan näkkärillä, mutta Hanna valmisti luottoreseptillään tattarijauhoista vohveleita.

Etanasillit

Etanasillit

Etanapannu esiin ja bloggaajan “Kaikki äitini reseptit” -ohjeella valmistamaan alkuruoaksi tai iltaherkuksi etanasilliä. Kokeile reseptiä alta ja ihastu!

Silli-fenkolipannarit

Silli-fenkolipannarit

Hellapoliisin ideoimalla ohjeella valmistat Ahti -sillillä ja fenkolilla maustetut pikkupannarit illanistujaisiin tai evääksi. Pieniin suupalan kokoisiin vuokiin valmistettuna ne maistuvat smetana- tai creme fraiche nokareen kanssa alkupalapöydässä tai pikkusuolaisen nälkään.Vuoan koosta riippuen pannareita valmistuu 24 – 48 kpl.

Silli-paprikabruschettat

Silli-paprikabruschettat

Ahti Sipulisillistä saat tehtyä helpot paprikabruschettat. Näihin perinteisiin italialaisiin alkupaloihin saat mukavan suomivivahteen sillillä. Bruschettat sopivat erinomaisesti illanistujaisissa tarjottaviksi.

Sillikaviaari kevätsipulilla ja retiisillä

Sillikaviaari kevätsipulilla ja retiisillä

Tuoreiden kotimaisten retiisien kirpeä kitkeryys tasapainottaa Abba Smetanasillistä sekoitetun sillikaviaarin tuhtia majoneesisuutta. Tarjoile raikas sillikaviaari aterioiden lisukkeena tai valmista siitä herkullisia täytettyjä leipiä.

Sillileivokset

Sillileivokset

“Tiskivuoren emännän” hienostuneet ja kauniit Ahti -sillistä taiotut sillileivokset sopivat juhlapöytään esimerkiksi kuohuviinin kanssa tarjottavaksi.

Sillillä maustetut gougères-tuulihatut

Sillillä maustetut gougères-tuulihatut

Sillillä maustetut gougères-tuulihatut maistuvat perinteistä silliä vierastavallekin. Nämä pienet suolapalat häviävät parempiin suihin hyvinkin nopeasti, varsinkin jos seurana on tuopillinen sopivaa mallasjuomaa. Sillisyyden tuplaamiseksi voi tuulihatut vielä jäähdyttyään täyttää esimerkiksi sillimoussella.

Sillimousse

Sillimousse

Bloggaaja “Pullahiiren leivontanurkka” kehitti maukkaan sillimoussen Ahti -sillistä, joka sopii vaikka saaristolaisleivän päälle tai ruokapöytään perunoiden lisukkeeksi.

Sillipiilo ruisnapeilla

Sillipiilo ruisnapeilla

Nopeasti valmistuvaa pikkusuolaista tarvitaan aina. Tuore, raastettu piparjuuri on hyvä ja raikas maku sillin pariksi. Sillipiilo ruisnapeilla toimii erinomaisesti tarjoiltavana esimerkiksi illanistujaisissa.