Joulu

Campari-karpalosilli

Campari-karpalosilli

Campari ja karpalot tuovat sillille makupariksi raikasta, makeaa ja hapanta. Mikä parasta, Campari-karpalosilli toimii loistavasti ympäri vuoden juhlasta juhlaan ja miksei arkenakin. Hauska vinkki myös joululahjaksi!

Helppo lasimestarin silli

Helppo lasimestarin silli

Lasimestarin silli on yksi suosituimpia joulun sillejä, ja syystä. Tämä helppo lasimestarin silli -ohje onnistuu käyttämällä Ahdin perinteistä sillifilettä, eikä aikaakaan kulu kuin puolisen tuntia. Toki valmistusajan lisäksi on hyvä varata 1-2 vuorokautta sillin maustumiselle, jotta sillin maut pääsevät oikeuksiinsa.Tervetuloa oppitunnille! Katso reseptivideo Youtubesta.

Sillikakku

Sillikakku

Bloggaajan “Maistuis varmaan sullekin” juhlava Ahti -sillistä valmistettu hyytelökakku maistuu aina silloin kun haluat tarjota jotain vähän juhlavampaa suolaista herkkua. Tämä kakku on päältä kaunis ja maistuu lisäksi erinomaisen hyvälle.

Sillikaviaari

Sillikaviaari

Sillikaviaari on yksi suosituimmista sillistä tehtävistä ruoista. Sillikoulu halusi taittaa sen suolaisuutta ja rasvaisuutta hapokkailla hölskykurkuilla sekä sitruunankuorella. Kirjolohenmäti kruunaa tämän sillikaviaarin.

Sillikääretorttu

Sillikääretorttu

Mitäpä jos kääretorttu voisikin olla makean sijaan suolainen? Sillikääretorttu on näyttävä tarjottava ja helppo suolapala vaikka pikkujouluihin tai omaan joulupöytään. Kaiken lisäksi se on helppo valmistaa!

Sillileivokset

Sillileivokset

“Tiskivuoren emännän” hienostuneet ja kauniit Ahti -sillistä taiotut sillileivokset sopivat juhlapöytään esimerkiksi kuohuviinin kanssa tarjottavaksi.

linnapaisti

Sillillä maustettu linnapaisti

Linnapaisti on klassinen padassa valmistuva juhlaruoka. Kastikkeeseen lisätty silli ja joulupipari tuovat linnapaistiin uutta ja erilaista makua.

Sillimousse

Sillimousse

Bloggaaja “Pullahiiren leivontanurkka” kehitti maukkaan sillimoussen Ahti -sillistä, joka sopii vaikka saaristolaisleivän päälle tai ruokapöytään perunoiden lisukkeeksi.

Sillipatee

Sillipatee

Sillipatee sopii erinomaisesti joulun juhlapöytään. Valmista patee edellisenä päivänä ja juhlapäivänä voit vain koristella herkun ja nostaa sen pöytään. Helppoa ja herkullista!

Piparkakkuinen joulusilli

Piparkakkuinen joulusilli

Piparkakkuinen joulusilli saa makunsa piparkakkujen päämausteista. Tämä joulusilli-ohje sopii saumattomasti joulun kalapöytään. Halutessasi voit käyttää ohjeessa myös valmista piparkakkumaustetta. Piparkakkuinen joulusilli sopii erinomaisesti voilla voidellun mallasleivän päälle.