Naposteltavat

Sillikroketti & tapenadea

Sillikroketti & tapenadea

Tällä reseptillä saat hienoa makua esimerkiksi cocktail-tarjottaviin. Kroketti on pehmeän täyteläinen ja tapenade tuo yhdistelmään makukärkeä.Katso reseptivideo YouTubesta.

Sillillä maustetut gougères-tuulihatut

Sillillä maustetut gougères-tuulihatut

Sillillä maustetut gougères-tuulihatut maistuvat perinteistä silliä vierastavallekin. Nämä pienet suolapalat häviävät parempiin suihin hyvinkin nopeasti, varsinkin jos seurana on tuopillinen sopivaa mallasjuomaa. Sillisyyden tuplaamiseksi voi tuulihatut vielä jäähdyttyään täyttää esimerkiksi sillimoussella.

Sillipyörykät

Sillipyörykät

Sillipyörykät ovat pikkusuolainen, josta kukaan ei taatusti ensinäkemällä arvaa pääraaka-ainetta! Sillin kevyt paistaminen voissa ennen soseuttamista parantaa makua, mutta voit myös jättää sen vaiheen pois.Tarjoile sillipyörykät tomaattisalsakastikkeen ja aiolin kanssa. Ripottele halutessasi päälle tuoreita yrttejä, jos sinulla on niitä.

Sillitacot

Sillitacot

Naposteluruoka on seurusteluruokaa parhaimmillaan. Sillin aromi sopii hyvin juustokastikkeen kanssa. Tästä ohjeesta voi myös tehdä kulhoon ison sillisen texmex-salaatin. Helppoa ja hyvää!

Kuohkeat perunaletut ja silli-kylmäsavulohimousse

Kuohkeat perunaletut ja silli-kylmäsavulohimousse

Kaipaatko vaihtelua blinisesonkiin? Blinien tilalle voi valmistaa kuohkeita perunalettuja ja klassisen kylmäsavulohimoussen voi maustaa sillillä. Sillillä maustettu mousse toimii hienosti myös blinien seuralaisena ja kesällä moussea kannattaa ehdottomasti kokeilla uusien perunoiden kanssa.

sos lautanen

SOS-lautanen

Herkullinen SOS-lautanen pelastaa tilanteen yllätysvieraiden kolkuttaessa ovelle. Keittiön kaapeista usein löytyvistä ainesosista saa koottua helpon tarjoiluvadin vieraiden pikkunälkää tyydyttämään.

Valkoinen sillileipä

Valkoinen ja punainen sillileipä

Bloggaaja "Meanwhile in Longfield" kehitti valkoisen ja punaisen sillileivän Ahti-sillifileistä. Värinsä sillilievät saavat täytteeseen käytetyistä raaka-aineista, valkoinen sillileipä kurkkulohkoista ja punainen sillileipä taas punajuurilohkoista.

valkosipulilevite

Valkosipulivoita näkkäreillä

Valkosipulivoinäkkärit sopivat arkiseen naposteluun tai pieniksi tapaksiksi esimerkiksi uuden vuoden juhliin. Voimakas valkosipulivoi, hapan näkkileipä, makea punasipuli ja suolainen Vesta-silli muodostavat täydellisen makuyhdistelmän.

Ahti-Tillisillileipa-hernevoilla

Ahti Tillisillileipä hernevoilla

Hernevoita? Kyllä! Kesän ehdoton sillin seuralainen lautasella on hernevoi. Hernevoi valmistuu helposti ja vaivattomasti. Täten jää enemmän aikaa perusteelliseen herkutteluun. Nyt siis tiedätte mitä tarjota tuoreen sillin ja uusien perunoiden kera kesällä.