Silli ja leipä

Paahdettua kylmäsavulohta, sinappisilliä ja mätiä

Paahdettua kylmäsavulohta, sinappisilliä ja mätiä

Sinappisilli ja paahdettu kylmäsavulohi ovat oiva makupari, joka maistuu ympäri vuoden. Sinappisillin kastike maustaa maukasta kokonaisuutta, johon taas paahdettu ruisleipä tuo mukaan rapeuden. Koko komeuden kruunaa ja viimeistelee lohenmäti sekä sinapinsiemenet. Kokeile samoja täytteitä esimerkiksi ison reikäleivän täytteiksi. Näin saat esimerkiksi juhliisi upean avovoileipäkakun.

Paahdettua kylmäsavulohta, sinappisilliä ja mätiä Read More »

Ruokaisa silli-rapuleipä

Ruokaisa silli-rapuleipä

Klassisen katkarapuleivän nostaa uudelle tasolle Abban Silliherkku Rapumarinoitu silli sekä Vaasan Tumma Herkku ruisleipä. Silliherkun kastike maustaa tässä reseptissä myös katkaravut. Valmista tulee heti, mutta pienellä maustumisajalla saa aikaan vielä herkullisemman lopputuloksen. Voit tehdä silli-rapumassan valmiiksi jo vaikka edellisenä päivänä.

Ruokaisa silli-rapuleipä Read More »

Sillibrandade

Sillibrandade

Brandaden juuret ulottuvat noin 200 vuoden taakse Ranskaan, Espanjaan ja Italiaan. Kunkin maan keittiöt valmistavat brandadea hieman eri tavalla. Pääraaka-aineet ovat kuitenkin yleensä suolattu turska, peruna ja oliiviöljy. Sillikoulussa valmistamme brandadea tietenkin sillistä. Sillibrandade maistuu leivänpäällisenä, pääruoan lisukkeena tai alkuruokana sellaisenaan.

Sillibrandade Read More »