Silli ja leipä

Gratinoidut sillivoileivät

Gratinoidut sillivoileivät

Abba Ranskalainen sipulisilli on monikäyttöinen tuote, joka sopii myös voileivän väliin. Juustokuorrutetut ja uunissa gratinoidut sillivoileivät ovat herkullinen iltapala sillin ystävälle.

Gubbröra-sandwich Silliherkusta

Gubbröra-sandwich Silliherkusta

Gubbröra eli “herrojen herkku” on kevään juhlien maistuva suolainen alkupala tai eväs retkelle. Täyteläisen rapeat sandwichit valmistuvat helposti Silliherkku Rapumarinoidusta. Sillittömään versioon voit laittaa esimerkiksi chilimajoneesia ja tomaattia.

Caesar-levite valkosipulisillistä

Caesar-levite valkosipulisillistä

Caesar-levite valmistuu helposti valkosipulisillistä. Levite sopii paahdetulle leivälle juhlaviin tapaksiin ja myös välipalaksi sopivan eväsleivän väliin.

Paahdettua kylmäsavulohta, sinappisilliä ja mätiä

Paahdettua kylmäsavulohta, sinappisilliä ja mätiä

Sinappisilli ja paahdettu kylmäsavulohi ovat oiva makupari, joka maistuu ympäri vuoden. Sinappisillin kastike maustaa maukasta kokonaisuutta, johon taas paahdettu ruisleipä tuo mukaan rapeuden. Koko komeuden kruunaa ja viimeistelee lohenmäti sekä sinapinsiemenet. Kokeile samoja täytteitä esimerkiksi ison reikäleivän täytteiksi. Näin saat esimerkiksi juhliisi upean avovoileipäkakun.

Ruokaisa silli-rapuleipä

Ruokaisa silli-rapuleipä

Klassisen katkarapuleivän nostaa uudelle tasolle Abban Silliherkku Rapumarinoitu silli sekä Vaasan Tumma Herkku ruisleipä. Silliherkun kastike maustaa tässä reseptissä myös katkaravut. Valmista tulee heti, mutta pienellä maustumisajalla saa aikaan vielä herkullisemman lopputuloksen. Voit tehdä silli-rapumassan valmiiksi jo vaikka edellisenä päivänä.

Saariston voileipä

Saariston voileipä

Sillivoileipä on vähän enemmän kuin tavallinen voileipä ja ah, niin helppo tehdä. Maistuu illalla, kun kaipaat vähän tavallista parempaa suolapalaa.

Silli-paprikabruschettat

Silli-paprikabruschettat

Ahti Sipulisillistä saat tehtyä helpot paprikabruschettat. Näihin perinteisiin italialaisiin alkupaloihin saat mukavan suomivivahteen sillillä. Bruschettat sopivat erinomaisesti illanistujaisissa tarjottaviksi.

Silli-perunavoileipä

Silli-perunavoileipä

Ruotsissa nämä simppelit voileivät tunnetaan nimellä ruotsalainen klassikko. Silli-perunavoileivissä yhdistyvät kesän parhaat maut – uudet perunat, Vesta-silli, voi, juusto ja tuore ruohosipuli. Yksinkertaista, mutta niin herkullista!

Sillibrandade

Sillibrandade

Brandaden juuret ulottuvat noin 200 vuoden taakse Ranskaan, Espanjaan ja Italiaan. Kunkin maan keittiöt valmistavat brandadea hieman eri tavalla. Pääraaka-aineet ovat kuitenkin yleensä suolattu turska, peruna ja oliiviöljy. Sillikoulussa valmistamme brandadea tietenkin sillistä. Sillibrandade maistuu leivänpäällisenä, pääruoan lisukkeena tai alkuruokana sellaisenaan.

Sillipiilo ruisnapeilla

Sillipiilo ruisnapeilla

Nopeasti valmistuvaa pikkusuolaista tarvitaan aina. Tuore, raastettu piparjuuri on hyvä ja raikas maku sillin pariksi. Sillipiilo ruisnapeilla toimii erinomaisesti tarjoiltavana esimerkiksi illanistujaisissa.