Lasimestarin silli

30 min. 8:lle

Lasimestarin silli on yksi suosituimpia joulun sillejä – syystä.

Lasimestarin silli

Ainekset

  • 2 pkt Ahti Perinteinen sillifilee
  • LIEMI
  • 1,5 dl väkiviinaetikkaa
  • 3 dl vettä
  • 1,5 dl sokeria
  • MAUSTEET
  • 2 – 3 tl mustapippuria
  • 2 tl sinapinsiemeniä
  • 4 kpl laakerinlehteä
  • 1 kpl punasipuli ohuina suikaleina
  • 1 kpl porkkana ohuina viipaleina
  • 3 x 3 cm pala piparjuurta ohuina viipaleina

Valmistusohje

  1. Liota sillifileitä kylmässä vedessä vähintään 30 minuuttia. Kiehauta sinä aikana vesi, etikka ja sokeri.
  2. Leikkaa liotetut ja paperilla kuivatut sillifileet paloiksi.
  3. Pese ja kuivaa lasipurkit huolellisesti.
  4. Lado purkkiin kalat, juurekset ja mausteet kerroksittain.
  5. Kaada päälle jäähtynyt etikkaliemi ja anna maustua jääkaapissa vähintään 1–2 vuorokautta.