5 minuutin lasimestarinsilli

Abban 5 minuutin sillifileestä teet helposti itse lasimestarinsillin joulupöytään. Tuoreen piparjuuren voit korvata myös piparjuuritahnalla.

Valmistusaika
5 min + maustuminen

Annokset
4

Ainekset

  • 1 pkt Abba 5 min sillifile
  • 1/2 porkkana
  • 1 pieni punasipuli
  • 1 rkl raastettua piparjuurta
  • 1 laakerinlehti
  • 6 maustepippuria
  • 1/2 dl väkiviinaetikkaa
  • 1 dl vettä

Valmistusohjeet

Pilko sillifileet pieniksi paloiksi. Kuori porkkana sekä sipuli ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi.

Lisää sillit, sillien liemi, porkkana, sipuli, piparjuuri, laakerinlehti ja maustepippurit lasipurkkiin niin, että liemi peittää kaikki ainekset. Jos tuntuu ettei nesteen määrä riitä, niin kiehauta etikka sekä vesi keskenään, anna jäähtyä ja kaada joukkoon.

Anna lasimestarinsillin maustua jääkaapissa yön yli.

Vinkki!

Kiireisimmät voivat oikaista ja käyttää pakasteporkkana- ja sipulikuutioita. Porkkanakuutioita tarvitaan noin 30 grammaa ja sipulia 70 grammaa.