Lasimestarin silli

Lasimestarin silli on yksi suosituimpia joulun sillejä – syystä. Se onnistuu vielä helpommin rasvasillistä, jota saa fileenä: Ahti perinteinen sillifilee. Tervetuloa oppitunnille!

Katso reseptivideo Youtubesta.

Valmistusaika
30 min.

Annokset
8

Ainekset

  • 2 pkt Ahti Perinteinen sillifilee

LIEMI

  • 1.5 dl väkiviinaetikkaa
  • 3 dl vettä
  • 1.5 dl sokeria

MAUSTEET

  • 2-3 tl mustapippuria
  • 2 tl sinapinsiemeniä
  • 4 kpl laakerinlehteä
  • 1 kpl punasipuli ohuina suikaleina
  • 1 kpl porkkana ohuina viipaleina
  • 3 x 3 cm pala piparjuurta ohuina viipaleina

Valmistusohjeet

Liota sillifileitä kylmässä vedessä vähintään 30 minuuttia. Kiehauta sinä aikana vesi, etikka ja sokeri.

Leikkaa liotetut ja paperilla kuivatut sillifileet paloiksi.

Pese ja kuivaa lasipurkit huolellisesti.

Lado purkkiin kalat, juurekset ja mausteet kerroksittain.

Kaada päälle jäähtynyt etikkaliemi ja anna maustua jääkaapissa vähintään 1–2 vuorokautta.