
Inkivääri-limesilli Ramen-burger
Ramen-burger on trendikäs uutuus New Yorkín katukeittiöstä. Nuudeliburgeriin voi laittaa täytteeksi vaikka mitä, mutta silli sopii loistavasti ja kasvikset tuovat hyvän lisän nuudelille. Inkivääri-limesilli entisestään tukee Aasian makumaailmaa, jota tässä viimeistellään paksoilla – rapeaa ja herkullista.
1 hour hr 30 minutes mins
RUOKALAJI Lämpimät silliruoat
ANNOSMÄÄRÄ 4
Ainesosat
Nuudelisämpylä
- 300 g vehnänuudeleita
- 1 l vettä
- ½ dl soijaa
- 1 kanaliemikuutio
- 4 kananmunaa
- öljyä paistamiseen
- mustia seesaminsiemeniä
Täyte
- 1 prk Abba Inkivääri-limesilliä
- 150 g paksoita eli pinaattikiinankaalia
- 1 kpl chili
- 1 kpl kevätsipulia
- 10 cm pätkä tuorekurkkua
- 2 rkl soijaa
- 4 lehteä jääsalaattia
Ohjeet
- Kiehauta vesi, soija ja kanaliemikuutio. Keitä nuudelit kypsiksi.
- Valuta nuudelit ja lisää joukkoon kananmunat.
- Painele nuudeli-munaseos 10 cm halkaisijaan olevaan keittokulhojen pohjalle tiiviisti ja laita kelmu kulhojen päälle. Toista sama neljään kulhoon. Anna nuudelin jähmettyä tunti. Näin saat hyvin muotoiltua ”pihvit” ennen paistoa.
- Paista reilussa öljyssä rapeiksi ja ripottele päälle mustia seesaminsiemeniä.
Täyte
- Valuta silli.
- Leikkaa paksoi, chili, kevätsipuli sekä kurkku pieneksi ja sekoita yhteen sillin kanssa.
- Mausta soijalla.
Kokeilitko tätä reseptiä?Kokeile lisää Sillikoulun herkullisia reseptejä!