sillikoulu ramen burger

Inkivääri-limesilli Ramen-burger

Ramen-burger on trendikäs uutuus New Yorkín katukeittiöstä. Nuudeliburgeriin voi laittaa täytteeksi vaikka mitä, mutta silli sopii loistavasti ja kasvikset tuovat hyvän lisän nuudelille. Inkivääri-limesilli entisestään tukee Aasian makumaailmaa, jota tässä viimeistellään paksoilla – rapeaa ja herkullista.
1 hr 30 mins
RUOKALAJI Lämpimät silliruoat
ANNOSMÄÄRÄ 4

Ainesostat
  

Nuudelisämpylä

  • 300 g vehnänuudeleita
  • 1 l vettä
  • ½ dl soijaa
  • 1 kanaliemikuutio
  • 4 kananmunaa
  • öljyä paistamiseen
  • mustia seesaminsiemeniä

Täyte

  • 1 prk Abba Inkivääri-limesilliä
  • 150 g paksoita eli pinaattikiinankaalia
  • 1 kpl chili
  • 1 kpl kevätsipulia
  • 10 cm pätkä tuorekurkkua
  • 2 rkl soijaa
  • 4 lehteä jääsalaattia

Ohjeet
 

  • Kiehauta vesi, soija ja kanaliemikuutio. Keitä nuudelit kypsiksi.
  • Valuta nuudelit ja lisää joukkoon kananmunat.
  • Painele nuudeli-munaseos 10 cm halkaisijaan olevaan keittokulhojen pohjalle tiiviisti ja laita kelmu kulhojen päälle. Toista sama neljään kulhoon. Anna nuudelin jähmettyä tunti. Näin saat hyvin muotoiltua ”pihvit” ennen paistoa.
  • Paista reilussa öljyssä rapeiksi ja ripottele päälle mustia seesaminsiemeniä.

Täyte

  • Valuta silli.
  • Leikkaa paksoi, chili, kevätsipuli sekä kurkku pieneksi ja sekoita yhteen sillin kanssa.
  • Mausta soijalla.
Kokeilitko tätä reseptiä?Kokeile lisää Sillikoulun herkullisia reseptejä!