Paistettua silliä ja lämmintä tomaattisalaattia

Paistettua silliä ja lämmintä tomaattisalaattia

Tomaatti ja sipuli täydentävät sillin makua mukavasti. Sillifileen voi myös liottaa esimerkiksi piimässä joidenkin tuntien ajan tai yön yli. Huuhtele liotettu silli ja taputtele kuivaksi talouspaperilla ennen paistamista.
Tarjoile paistetut sillifileet tomaattisalaatin kanssa.
Prep Time 45 minutes
RUOKALAJI Lämpimät silliruoat
ANNOSMÄÄRÄ 4

Ainesosat
  

Tomaattisalaatti

  • 6 kpl tomaatteja
  • 5 kpl salottisipuleita
  • 2 rkl tuoretta basilikaa
  • 1 dl oliiviöljyä

Ohjeet
 

  • Sekoita korppujauho ja vehnäjauho keskenään vatiin.
  • Pyöräytä sillifileet jauhoseoksessa ja paista ne kullanruskeiksi voissa, noin 2 minuuttia kumpaakin puolta.

Tomaattisalaatti

  • Leikkaa tomaatti viipaleiksi ja salottisipuli pieniksi kuutioiksi.
  • Kuullota sipulia ja hienonnettua basilikaa oliiviöljyssä, kunnes sipuli on kiiltävää ja mausta suolalla ja pippurilla.
  • Lisää tomaattiviipaleet sipuliseokseen ja anna niiden lämmetä.
Kokeilitko tätä reseptiä?Kokeile lisää Sillikoulun herkullisia reseptejä!