Purjo-perunasosekeittoa ja silli-fenkoli crème fraîche
Maukas Abba Inkivääri-limesilli raikastaa täyteläisen keittoaterian. Tarjoa keittoa vaikka menun alkuruokana. Keittoa on myös helppo tehdä iso satsi kerralla, jolloin se soveltuu myös mainiosti arkiruoaksi.
40 minutes mins
RUOKALAJI Keitot
ANNOSMÄÄRÄ 4
Ainesosat
- 2 rkl voita
- 2 kpl purjon valkoinen osa
- 4 jauhoista perunaa
- 2 dl valkoviiniä
- 4 dl kasvislientä
- 5 oksaa tuoretta timjamia
- 2 dl kermaa
- suolaa
- mustapippuria myllystä
Silli-fenkoli Crème Fraíche
- 150 g crème fraîchea
- 50 g fenkolin varsia
- 30 g Abba Inkivääri-limesilliä
- 1 tl suolaa
- ½ tl mustapippuria
Ohjeet
- Kuori ja paloittele perunat.
- Halkaise purjo. Huuhtele puolikkaat mahdollisesta hiekasta ja leikkaa viipaleiksi.
- Kuullota purjoviipaleita kattilassa, kunnes ne ovat läpikuultavan värisiä.
- Lisää joukkoon perunat ja kuullota vielä 5 minuuttia.
- Lisää joukkoon valkoviini ja kiehauta.
- Lisää kasvisliemi sekä timjami ja anna kiehua kannen alla hiljalleen kunnes perunat ovat kypsiä.
- Soseuta sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa ja lisää kerma. Mausta lopuksi suolalla ja mustapippurilla.
Silli-fenkoli crème fraîche
- Leikkaa fenkolinvarret ohuiksi viipaleiksi ja ryöppää kiehuvassa suolatussa vedessä 1 minuutti. Jäähdytä siivilässä kylmän veden alla.
- Vatkaa crème fraîche kovaksi vaahdoksi ja lisää joukkoon fenkolit ja sillikuutiot. Mausta suolalla ja mustapippurilla.Sekoita tasaiseksi ja tarjoile purjo-perunakeiton kera.
Kokeilitko tätä reseptiä?Kokeile lisää Sillikoulun herkullisia reseptejä!